Лети линейка пълна с красота и свети с пипала в небето
останалите чакаме сега зеленото да ни упъти
и пеем деветдесетарски:
подлези цигари спирки светофари дюнери бонбони вестници пирати паркове познати билката и попа малките и джаза борисова и яга
пеем деветдесетарски там на светофара при положение, че можехме да летим в линейки пълни с красота
Saturday
А София ни обича
Monday
"Космонавт" от 20:00 в Червената къща
Космонавта лети отново! Рецептата и необходимите продукти са посочени по долу.
Продукти:
- 1/2 ч. ч. олио
- 1 пак. бакпулвер
- 1 ч. ч. захар
- 1 и 1/2 ч. ч. брашно
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1бр. яйце
- 1 ч. ч. орехи
- 1 ч. ч. настъргани ябълки
- 1 ч. л. канела
Приготвяне:
• Настъргваме няколко ябълки на едро ренде, количеството е около една чаена чаша.
• Натрошаваме орехите, не е нужно да са смлени.
• Смесваме яйцето, киселото мляко, настърганите ябълки, натрошените орехи, захарта, олиото и канелата.
• Разбъркваме добре.
• Прибавяме и брашното с бакпулвера.
• Намазваме и набрашняваме форма за кекс и изсипваме кексовата смес.
• Печем на 180 градуса около 35-45 минути или до готовност, като накрая проверяваме с шиш.
• Изваждаме готовия кекс и го охлаждаме, след което го поръсваме с пудра захар.
• Кексът е много вкусен когато се сервира със заквасена сметана, може и със сладолед или просто със следобедно кафе.
Subscribe to:
Posts (Atom)